Harmadik napon a rendőrségen!

2015.12.14 08:50

Raiffeisen sztori folytatása a harmadik napon, a rendőrségen.
Előzetes történések röviden. Az első napon 2015.06.02-án a biztonsági őr állttal jogszerűtlenül alkalmazott kényszerítő eszköz /gáz-paprika spraj/ alkalmazása miatt a biztonsági őr kérésére, melyhez mi is ragaszkodtunk, rendőri intézkedés kezdődött a bankban.
Kilenc rendőr is érkezett a helyszínre. Kihallgatták a banki dolgozókat, és jegyzeteltek, amíg mi az utcán vártunk arra, hogy minket is meg kérdeznek. A ránk vigyázó rendőrök rendesek voltak, és csitítottak, hogy minden rendben lesz. Eltelt körülbelül másfél óra, a banki alkalmazottakkal végeztek, ki jöttek a bankból, szóban közölték velünk hogy haza mehetünk, és hivatalból a Budapest VI, kerületi Rendőrkapitányság eljárást indít.
Ez már akkor nem tetszet nekünk, hogy nincs a rendőri intézkedésről, helyszíni jegyző könyv, és minket meg sem hallgattak.
2015.06.03.-án Mány Péter barátom visszament a bankba, hogy megtudakolja a biztonsági cég központjának adatait, panasz bejelentési szándékkal. Mány Péter 71 éves idős ember, akitől az előző napon szolgáltatott teljesítő biztonsági őr annyira megijedt, hogy” verő legényeket” hívott rá. Ilyen pszichikai megfélemlítést próbálnak alkalmazni, az igazát kereső ügyfél, valamint az ügyfelet kísérő jogi képviselőre, esetlegesen az ügyfél kérésére vele érkező civil érdekvédőre. Ma ilyen a banki ügyintézés. Ismételten kivonult a rendőrség. Végeredmény, Mány Péterrel szemben szabálysértési eljárást indítottak.
2015.06.04. Elmentünk a Budapest VI, ker. rendőrkapitányságra feljelentést tenni. Nagyon érdekesen zajlott az esemény.
A rendőrségen, az ügyeleten külsős biztonsági cég fegyveres dolgozói teljesítenek szolgálatot. Elkérték Mány Péter személy igazolványát, és telefonon hívtak egy rendőrségi dolgozót / nyomozó tiszt/ aki rögtön azzal kezdte, félre hívott minket, és elkülönítve egymástól meghallgatta Pétert. Ezután a kezébe nyomott egy kis cetlit, amin kettő telefonszám, és kettő név szerepelt. Ezek után már meggyőződésem az, hogy el akarják tusolni az ügyet.
Én továbbra sem tágítottam,/ Balog István/ és követeltem, hogy a megjelenésemről jegyző könyv legyen, mert én igenis feljelentést akarok tenni mivel az előző két napon semmilyen írásos feljegyzést az ügyről nem kaptunk.
Fél órás várakozás után jött egy hölgy, és végre elindultunk az épületben egy iroda felé, ahol elmondhattam, hogy mi jártban vagyok, mit szeretnék. Az előadó hölgy jegyzetelt majd elkezdte írni a” feljelentést”. Természetesen ez is” Jegyzőkönyv bejelentésről” címmel sikeredet. Úgy voltam vele, hogy most már mindegy mi a neve az irománynak, csak valami már legyen a kezünkben, amitől hivatalossá válik az ügy. Természetesen velünk volt az ügy igazi kárvallottja is, akinek az ügyét kezdtük intézni a bankban, de senki nem volt kíváncsi az ő verziójára. Meghallgatni sem akarták, és nem is tették. Úgy néz ki nálunk ilyen a tárgyilagos ügyfeltárás, és ebből lesz később valami félre kreált dolog. Na, azt tegye majd helyre valaki.
Az ügyek intézésének szakmaiatlansága egyszerűen józanésszel felfoghatatlan.
Visszatérve a jegyzőkönyvre, amely áll három oldalból, amiből kettő oldal csak figyelmeztetés, és a valós tényrögzítés mindösszesen tizenkettő sor.
Volt a jegyző könyvbe olyan mondat, amit az aláírás előtt olvastam át, és megütötte a szememet „Polgár jogi igényemet érvényesíteni nem kívánom” Akkor minek mentem egyáltalán oda? Természetesen ezt ki vetettem a jegyzőkönyvből. A jegyzőkönyv utolsó kettő mondata arról szólt, hogy ismeretlen tettes a biztonsági őr. Na, ezen igazán felháborodtam, és ezt is kivetettem a jegyzőkönyvből. Ebből az esetből is csak arra lehet következtetni, hogy valami nagyon nem stimmel. Vagy nagyon hiányos a szakmai tudás, vagy szándékos eltusolási kísérlete az ügynek.
Természetesen nem hagyjuk, addig megyünk, ameddig a tárgyilagos tényfeltárás meg nem történik,és büntető, valamint nem anyagi kártérítési ügyet csinálunk belőle.
Azt már mondanom sem kell, hogy az Osztrák anya cégnél is megtesszük a megfelelő lépéseket.
Csevegés vége

Vissza