2015.05.07. Demonstráció a belvárosban

2015.05.08 19:44

2015.05.07. Demonstráció a belvárosban
A Nem adom a házamat, valamint a Radikális Bankellenes csoport szervezésében, a banki elszámolásokkal kapcsolatos észrevételek, egyéni vélemények, tapasztalatok hangoztak el a belváros szívében, majd polgári engedetlenség keretén belül egy óra időtartamra leültek a József Nádor út forgalmas szakaszán, ezzel elzárva a forgalmat.
A tüntetők határozottan sérelmezték, hogy az elszámolások érthetetlenek, sokuknak nem hogy csökkent volna a terhük, hanem lényegesen megnőtt.
Láttunk olyan elszámolást, amiben nem az eredeti valós és kifizetett összeg szerepelt az elszámolás alapja ként, hanem megemelkedett tőke tartozás számaiból számolva, a befizetett összegeket elfelejtve hozták létre az új egyenleget.
Ismét bebizonyosodott, hogy nem adós mentő, hanem bankmentő csomagról van szó.
Érdekesség ként megjegyezzük, hogy a banki elszámolásokban szerepel az a mondat, hogy tisztességtelenül felszámított összeg:
Az elszámolásokban ez az összeg is változó valuta nemben szerepel. Olyan, most már beismert tisztességtelenül felszámított összegekről láttunk elszámolásokat, mely összegek önmagukban elegendőek ahhoz, hogy családokat tegyenek tönkre.
Kisebb kölcsönöknél átlagban 2-3 éven belül a tisztességtelenül felszámolt összegek mértéke átlagban eléri a 700.000.-ot sok esetben nagymértékben meghaladja azt.
Ez az összeg egy négytagú család 14-15 havi élelmezési költségének felel meg. és ha életszerűségében vizsgáljuk az eseteket, akkor megállapíthatjuk, hogy éhezése kényszerítették a családokat.
Tisztességtelenül felszámított összeg: Ez a mondat magában a beismerés a csalás elkövetéséről. Olyan csalásról van szó mely csalás 1.600.000 szerződést érint.
Tényszerűen megállapítható, hogy tudatos extra profit szerzés volt a pénzintézetek célja, aminek ok, és okozati összefüggésének az eredménye a lakosság elszegényedése, a vásárló erő csökkenése, a gazdaság motorjának lefékezése.
Mindezen tények ismeretében, az a véleményünk, hogy most már alátámasztva is büntető ügyről kel beszélnünk, és elkel indítani a büntető feljelentéseket.
A keresetlevelekben kérni kel a pénzintézet bűnösségének megállapítását, meg kel jelölni az okozott anyagi, valamint nem anyagi kár mértékének összegét.
Véleményünk szerint tömeges büntető perek megindítása, robbanásszerű összeomlását okozza a bíróságok munkavégzésének teherbírását, és kényszerhelyzetbe kerülnek a törvényalkotók, rá kényszerülnek normális és kivitelezhető törvények megalkotására.

Jogállamért Egyesület : 2015. május 8. Budapest.

 

Vissza